Dakbedekking schuur

Als je op zoek bent naar een nieuwe dakbedekking voor jouw schuur, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. De keuze voor de juiste dakbedekking hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie van de schuur, het klimaat en de persoonlijke voorkeuren.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten dakbedekkingen voor schuren en de voor- en nadelen van elke optie. We bespreken ook de kosten van dakbedekking voor schuren en of het beter is om zelf de dakbedekking te vervangen of een professionele dakdekker in te schakelen.

Dakbedekking schuur: vervangen of repareren?

Een schuur wordt vaak gebruikt als opslag, werkplaats of extra leefruimte. Net zoals voor andere gebouwen is het dak een belangrijk onderdeel van de schuur. Het dak beschermt de schuur namelijk tegenweersinvloeden.  Maar wat als het dak van je schuur beschadigd is? Moet je het dak vervangen of repareren?

Als het gaat om dakbedekking schuur, is het belangrijk om te bepalen of het dak kan worden gerepareerd of dat het volledig moet worden vervangen. Het antwoord hangt af van de mate van beschadiging van het dak. Als de schade minimaal is, zoals enkele beschadigde shingles of een lekkend dak, kan het dak waarschijnlijk worden gerepareerd. Als de schade echter ernstiger is, zoals aanzienlijke waterschade, moet het dak waarschijnlijk worden vervangen. D

Helaas heeft dakbedekking niet het eeuwige leven: zodra de dakbedekking de maximale levensduur heeft bereikt, is het beter om de dakbedekking te vervangen. Zo voorkom je in de toekomst grote problemen!

Welke soorten dakbedekking voor een schuur zijn er?

Als het gaat om het kiezen van de juiste dakbedekking voor een schuur, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een schuur.

Dakbedekking schuur plat dak

Een plat dak is een populair type dak voor schuren. Er zijn verschillende soorten dakbedekking die geschikt zijn voor een plat dak, waaronder:

  • Bitumen: bitumen is een veelgebruikt materiaal voor dakbedekkingen. Andere benamingen zijn roofing en dakleer. Bitumen heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is eenvoudig te plaatsen. Bitumen gaat ongeveer 20 tot 30 jaar mee.

  • EPDM: EPDM is een synthetisch rubber dat vaak wordt gebruikt voor dakbedekkingen. Het is flexibel en duurzaam. Door de elasticiteit van het materiaal is EPDM goed bestand tegen weersinvloeden. De gemiddelde levensduur van EPDM is 30 tot 50 jaar.

  • PVC: PVC is een plastic materiaal dat vaak wordt gebruikt voor dakbedekkingen. Het is sterk, goed bestand tegen weersinvloeden en waterdicht. Daarnaast is PVC budget-proof. PVC heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 40 jaar.

Dakbedekking schuur hellend dak

Een hellend dak is een ander type dak dat vaak wordt gebruikt voor schuren. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een hellend dak.

  • Dakplaten: dakplaten worden vaak gekozen als dakbedekking op schuren met hellende daken. Dakplaten zijn verkrijgbaar van verschillende materialen, zoals pvc, aluminium en kunststof. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en gaan gemiddeld 20 tot 50 jaar mee.

  • Dakpannen: dakpannen zijn een populaire dakbedekking voor hellende daken en ook voor op schuren. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen, kleuren en afwerkingen en je kunt er dus alle kanten mee op. Dakpannen hebben een levensduur van ongeveer 30 tot 100 jaar!

  • Shingles: shingles zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, bitumen en kunststof. Shingles zijn relatief goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te plaatsen.

Groendak

Groene daken worden steeds populairder en veel mensen kiezen dit als dakbedekking voor een schuur. Een groendak kan zowel op platte als licht hellende daken (tot 5 graden) worden geplaatst. Bij een groendak bestaat de dakbedekking uit beplanting.

Een groendak draagt bij aan de biodiversiteit, het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daarnaast heeft een groendak een goede isolatiewaarde. Een groendak heeft een lange levensduur van gemiddeld 50 tot 70 jaar. Er zijn twee soorten groene daken:

Extensief groendak: bij dit type groendak bestaat de beplanting uit relatief onderhoudsvrije platen. Denk hierbij aan sedum, kruiden en grassen. Op een extensief groendak kun je niet lopen.

Intensief groendak: een intensief groendak wordt ook wel een daktuin genoemd: je kunt er namelijk op lopen. Je hebt qua beplanting dan ook veel meer keuze: zelfs bomen en struiken zijn een optie. Dit type groendak vereist wel veel onderhoud.

Wat kost dakbedekking schuur?

De kosten van dakbedekking voor een schuur hangen af van verschillende factoren, waaronder het type dakbedekking, de grootte van de schuur en het tarief van de dakdekker. Heeft je schuur een plat dak? Bitumen dakbedekking kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m2 en PVC €40,- tot €70,- per m2. Wil je EPDM? Dan moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €60,- tot €80,- per m2.

Voor hellende daken wordt er vaak gekozen voor dakpannen. Afhankelijk van de soort, moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €40,- en €95,- per m2. Een goedkoper alternatief zijn dakplaten: deze kosten gemiddeld €10,- tot €70,- per m2.

Ga je voor duurzaam, en kies je voor een groendak? Per vierkante meter kost een extensief groendak gemiddeld €60,- tot €65,- en een intensief groendak €60,- tot €120,-. Dit zijn allemaal gemiddelde prijzen, die je in de onderstaande prijstabel nog eens rustig terug kunt lezen.

Ben je benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan! Na je aanvraag ontvang je offertes van dakdekkers bij jou in de regio, en kun je door te vergelijken wel 40% op de totaalprijs besparen!

Prijzen dakbedekking schuur 2024

Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m²
Dakbedekking schuur plat dak
Bitumen €40,- tot €60,-
EPDM €60,- tot €80,-
PVC €40,- tot €70,-
Dakbedekking schuur hellend dak
Dakplaten €10,- tot €70,-
Dakpannen €40,- tot €145,-
Shingles €10,- tot €80,-
Groendak
Extensief groendak €60,- tot €65,-
Intensief groendak €60,- tot €120,-

Zelf dakbedekking schuur vervangen of dakdekker inschakelen?

Als je handig bent, kun je overwegen om zelf de dakbedekking van je schuur te vervangen. Het is echter belangrijk om te weten dat het vervangen van dakbedekking een complex proces is dat specifieke kennis en vaardigheden vereist. Het kan ook gevaarlijk zijn om op een dak te werken, vooral als je geen ervaring hebt met werken op hoogte.

Het is daarom aan te raden om een dakdekker in te schakelen voor het vervangen van de dakbedekking van je schuur. Een dakdekker heeft de kennis en vaardigheden om het werk veilig en efficiënt uit te voeren. Bovendien heeft een dakdekker de juiste gereedschappen en apparatuur om het werk goed uit te voeren.

Op zoek naar een dakdekker voor dakbedekking schuur?

Ben je op zoek naar een dakdekker voor de dakbedekking op je schuur? Een dakdekker geeft advies over welke soort dakbedekking het meest geschikt is en zorgt ook voor de inkoop en het plaatsen van de dakbedekking op je schuur.

Via de onderstaande knop vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 gratis offertes van dakdekkers bij jou in de regio. Vergelijk, kies & bespaar tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen: je aanvraag is geheel vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast.