Home » Dakbedekking » Dakpanplaten

Dakpanplaat voor renovatie of nieuwbouw

Als u een dakpanplaat nodig hebt voor renovatie of nieuwbouw, kunt u terecht bij ons. Wij leveren dakpanplaten in verschillende materialen, zoals aluminium, kunststof en RVS. Dakpanplaten zijn ideaal voor het bedekken van hellende daken en zorgen ervoor dat het dak waterdicht blijft. Bovendien zijn ze makkelijk te installeren en onderhouden.

Prijzen dakpanplaten

De prijs van dakpanplaten is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal, de afmetingen en het aantal platen. Het is daarom moeilijk om een algemene prijs te geven.

Aluminium vs. stalen dakpanplaten

Aluminium dakpanplaten zijn een veelgebruikt materiaal voor daken. Ze zijn lichtgewicht, sterk en duurzaam. Bovendien zijn ze bestand tegen weersinvloeden en hebben ze een lange levensduur. Stalen dakpanplaten zijn ook een populair materiaal voor daken. Net als aluminium dakpanplaten zijn ze sterk en duurzaam. Echter, in tegenstelling tot aluminium, zijn stalen dakpanplaten minder bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast hebben stalen dakpanplaten een kortere levensduur dan aluminium dakpanplaten.

Voordelen

De dakpanplaten zijn een veelzijdig product dat kan worden toegepast op verschillende soorten daken. Het is eenvoudig te installeren, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast biedt het een goede isolatie en bescherming tegen weersinvloeden.

Nadelen

-De dakpanplaten zijn niet waterdicht. Als het regent of sneeuwt, kan het water tussen de panelen sijpelen en uw dak beschadigen.

-De dakpanplaten zijn ook niet bestand tegen sterke wind. Wanneer er harde windkracht wordt uitgeoefend op de panelen, kunnen ze scheuren of breken. Dit kan leiden tot schade aan uw dak en eventuele lekkage naar binnen.

-Dakpanplaten zijn ook gevoelig voor vuur en kunnen brand veroorzaken als ze in aanraking komen met hoge temperaturen of een open vlam.

Handig: Twijfel je of dakpanplaten de juiste oplossing is? Op de pagina soorten dakbedekking vind je alle andere alternatieven.

Beschikbare kleuren & afwerkingen

Kleuren:

Rood, grijs, zwart, bruin, terra-cotta en blauw.

Afwerkingen:

Gestructureerd, glanzend of mat.

Montage van dakpanplaten

Montage van dakpanplaten is niet moeilijk, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blogpost lees je alles over de montage van dakpanplaten.

Aandachtspunten bij de montage

Bij het monteren van dakpanplaten zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Vooreerst is het belangrijk om de juiste maat van de platen te kiezen. Zo moeten de platen niet te breed of te smal zijn, maar precies passend voor jouw dak. Ook is het belangrijk om de platen goed vast te zetten, zodat ze niet kunnen gaan verschuiven tijdens hevige wind. Bij het vastzetten van de platen kan je best schroeven of nagels gebruiken in combinatie met lijm of kit. Zorg ervoor dat je altijd over een reserve setje schroeven of nagels beschikt, want je weet maar nooit wanneer je er eentje kwijtraakt. Tot slot is het ook belangrijk dat de afvoer goed functioneert, zodat eventueel water dat toch tussen de platen door sijpelt snel kan afgevoerd worden.