Home » Dakbedekking » EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking – alle opties en prijzen

EPDM dakbedekking is een van de meest populaire dakbedekkingsmaterialen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het is duurzaam, gemakkelijk te installeren en heeft een lange levensduur. In deze artikel ontdek je wat EPDM dakbedekking precies is, waarom het zo populair is en wat de prijs hiervan is.

Voordelen EPDM dak

– Lange levensduur: EPDM rubber is een zeer duurzaam materiaal. Het kan gemiddeld 25 tot 30 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.
– Flexibel: EPDM rubber is zeer flexibel, waardoor het makkelijk aan te brengen is op verschillende soorten daken.
– Bestand tegen UV-straling: EPDM rubber is bestand tegen UV-straling, waardoor het niet verouderd of beschadigd raakt door de zon.
– Waterbestendig: EPDM rubber is waterbestendig, waardoor er geen water door het materiaal kan sijpelen. Dit maakt het ideaal voor natte of vochtige omgevingen.
– Hittebestendig: EPDM rubber kan hoge temperaturen aan, waardoor het ook geschikt is voor warme klimaten.

Prijs EPDM dakbedekking plaatsen

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van EPDM dakbedekking ligt tussen de €45,- en €70,- per m2. De totale kosten hangen echter af van verschillende factoren, zoals het aantal m2 dat bedekt moet worden, de hoogte en complexiteit van het dak en of er eventueel extra materialen nodig zijn (zoals isolatie).

Hoe wordt dakrubber geplaatst?

Dakrubber wordt meestal in stroken aangebracht. Eerst wordt een laag primer op het dak aangebracht. Daarna worden de stroken dakrubber aangebracht en met elkaar verlijmd. Vervolgens worden de naden afgedicht met dakbedekkingskit.

Aandachtspunten bij plaatsing EPDM dakbedekking

– Let op de ondergrond: een EPDM dak moet geplaatst worden op een glad, vlak en droog oppervlak.
– Zorg ervoor dat de randafwerking netjes is: de randjes van het dakbedekkingsmaterial moeten namelijk mooi strak aansluiten.
– Minimaal 2cm overhang: zorg ervoor dat je EPDM dak minimaal 2cm overhangt, zodat water goed kan afvloeien.

FAQ EPDM dakbedekking

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is een kunststof die veel wordt gebruikt voor platte daken. Het materiaal is elastisch, duurzaam en bestand tegen UV-straling. Ook is het materiaal gemakkelijk te verwerken en te onderhouden.

Waar wordt EPDM dakbedekking gebruikt?

EPDM dakbedekking wordt voornamelijk gebruikt voor platte daken. Het materiaal kan echter ook worden toegepast op hellende daken met een helling van maximaal 10 graden.

Waar kan EPDM niet tegen?

Als je overweegt EPDM dakbedekking aan te brengen, is het belangrijk om te weten waar het materiaal niet tegen kan. EPDM rubber is gemaakt van synthetische materialen en heeft daardoor een beperkte levensduur. Het materiaal kan niet tegen UV-straling, ozon en chemicaliën. Daarnaast is het gevoelig voor temperatuurschommelingen. Als je in een gebied woont met extreem weer, zoals in de buurt van de Noordpool of in de woestijn, is EPDM dakbedekking niet geschikt.

Kun je op een EPDM dak lopen?

Ja, je kunt op een EPDM dak lopen. EPDM is een zeer sterk en duurzaam materiaal, waardoor het uitstekend geschikt is voor daken. Het materiaal is ook bestand tegen temperaturen van -45 tot +120 graden Celsius.

Wat is de levensduur van EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is bekend om zijn lange levensduur. Met de juiste installatie en onze EPDM-lijm kunt u erop vertrouwen dat het minstens 40 jaar mee gaat!

Wat kost EPDM per m2?

De prijs van EPDM per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. De dikte van het materiaal, de grootte van het dak en de vorm ervan zijn bepalend voor de uiteindelijke kosten. Een dunnere laag EPDM kost minder dan een dikkere laag. Ook de vorm van het dak is bepalend; een complexe vorm kost meer dan een simpele vorm.

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn?

EPDM dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende diktes, afhankelijk van het gebruik ervan. Voor normaal gebruik wordt aangeraden om minimaal 2,5 mm EPDM te gebruiken.

Kun je EPDM over elkaar plakken?

Is het mogelijk EPDM over elkaar te plakken? Ja, dat is mogelijk. Echter, we raden het niet aan om EPDM direct op een bitumen dakbedekking of andere soorten dakbedekking te plakken. Het is beter om eerst een laag primer aan te brengen en daarna de EPDM-membraan.

Kunnen zonnepanelen op een EPDM dak?

Veel mensen weten niet dat je zonnepanelen ook kunt plaatsen op een EPDM dak. Dit is echter wel mogelijk, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten. In dit artikel lees je alles over het plaatsen van zonnepanelen op een EPDM dak.