Home » Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak – alle opties & prijzen op rij

Een plat dak vereist een solide dakbedekking om uw woning te beschermen tegen de elementen. Er zijn verschillende opties en prijzen beschikbaar voor het bedekken van een plat dak, afhankelijk van de aard van de materialen die u kiest. In dit artikel nemen we een kijkje op alle opties voor het bedekken van een plat dak en wat u kunt verwachten als het gaat om prijs.

Dakbedekking plat dak kiezen

Als je een plat dak hebt, moet je goed nadenken over wat voor soort dakbedekking je wilt. Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte daken, en elk type heeft zijn eigen voordelen. In dit artikel bespreken we de verschillende opties en helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

EPDM voor een plat dak

EPDM is een synthetisch rubber dat veel wordt toegepast als dakbedekking van platte daken. EPDM is een lichtgewicht materiaal en daardoor eenvoudig te verwerken, het is duurzaam en bestand tegen UV-straling. Bovendien is EPDM dakbedekking waterdicht, elastisch en heeft het een hoge chemische weerstand.

Bitumen dakbedekking voor een plat dak

Bitumen dakbedekking is een van de meest populaire keuzes voor platte daken. Het is een relatief goedkope optie die eenvoudig te installeren is. Bovendien heeft bitumen een hoge weerstand tegen water en is het bestand tegen veel verschillende soorten weersomstandigheden.

Groendak

Een groendak is een goede keuze als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking. Een groendak kan worden gebruikt voor zowel platte als schuine daken. Het voordeel van een groendak is dat het water opneemt en verdampt, waardoor het minder snel in de grond dringt. Dit maakt het minder belastend voor het milieu. Bovendien is een groendak isolerender dan een traditioneel dak, waardoor er minder warmte verloren gaat.

PVC dakbedekking plat dak

PVC is een veelgebruikte dakbedekking voor platte daken. Het is eenvoudig te installeren, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. PVC is ook goed bestand tegen UV-straling en weersinvloeden. Bovendien is het materiaal lichtgewicht, wat het transport en de installatie makkelijker maakt. PVC dakbedekking wordt vaak gebruikt in combinatie met andere materialen zoals bitumen of polycarbonaatplaten.

Wat kost dakbedekking plat dak per m2?

Als je een plat dak hebt, is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte daken en de prijzen variëren per m2. De kosten van een plat dak hangen af van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat u kiest, de grootte van het dak en of er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het aanbrengen van isolatie. Over het algemeen liggen de kosten tussen € 15,- tot € 30,- per m².

Als laatste tip geven we je graag mee om je platte dak te isoleren wanneer dat nog niet is gebeurd.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak?

Dat hangt af van uw wensen en budget. Wilt u bijvoorbeeld een energiezuinige oplossing of is isolatie belangrijk voor u? Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, waaronder EPDM, TPO, PVC enbitumen. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Welke optie u ook kiest, let er wel op dat de bedekking goed geïnstalleerd wordt om lekkages te voorkomen.