Home » Dakbedekking » Dakbedekking tuinhuis

Dakbedekking tuinhuis: alle mogelijkheden op rij

Bij het bouwen van een tuinhuis is het kiezen van de juiste dakbedekking een belangrijke factor. Een goede dakbedekking beschermt niet alleen tegen weersomstandigheden, maar heeft ook een grote invloed op de uitstraling van het tuinhuis.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten dakbedekking voor een tuinhuis, de kosten en welke dakbedekking het meest geschikt is voor jouw tuinhuis.

Welke soorten dakbedekking voor een tuinhuis zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor een tuinhuis beschikbaar. De keuze van het materiaal hangt af van het ontwerp van het tuinhuis, de omgeving, en natuurlijk jouw budget. Niet iedere soort dakbedekking is geschikt voor elk daktype, dus of je een plat of hellend dak hebt maakt veel uit voor de keuze dakbedekking.

Dakbedekking tuinhuis: hellend dak

Een hellend dak is het meest voorkomende type dak op een tuinhuis. Het heeft een helling van meer dan 10 graden en biedt een goede afwatering.

  • Dakpannen: dakpannen zijn een klassieke keuze voor schuine daken en bieden een traditionele uitstraling aan je tuinhuis. Ze zijn beschikbaar in diverse stijlen en kleuren, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je tuin past. De prijzen variëren, maar je kunt rekenen op een prijsklasse van €40,- tot €95,- per m². Op de pagina soorten dakpannen lees je meer over dakpannen.

  • Rieten dak: een rieten dak geeft je tuinhuis een landelijke charme. Hoewel het qua uitstraling aantrekkelijk is, is het belangrijk om te weten dat riet meer onderhoud vergt dan andere dakbedekkingsopties. De kosten variëren tussen €85,- en €100,- per m².

  • Leien: leien zijn een duurzame en stijlvolle optie voor dakbedekking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor je je tuinhuis een eigentijdse uitstraling kunt geven. Met natuurleien krijgt je dak een landelijke uitstraling, met kunstleien creëer je juist een moderne stijl De prijzen schommelen tussen €55,- en €145,- per m².

  • Dakshingles: dakshingles zijn een betaalbare optie voor schuine daken, en ook populair voor kleinere oppervlaktes zoals tuinhuizen, schuren, carports en overkappingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en zijn relatief eenvoudig te installeren. Je kunt dakshingles krijgen voor prijzen variërend van €10,- tot €70,- per m².

Dakbedekking tuinhuis plat dak

Een plat dak is een goede optie als je een modern en strak tuinhuis wilt bouwen. Als je tuinhuis een plat dak heeft, zijn er ook diverse opties beschikbaar voor dakbedekking.

  • Bitumen: bitumen, ook wel bekend als dakleer, is een veelgebruikte keuze voor platte daken. Het is betaalbaar en duurzaam, met prijzen variërend van €40,- tot €60,- per m².

  • EPDM: EPDM is een synthetisch rubbermateriaal dat uitstekend geschikt is voor platte daken. Het is zeer duurzaam en heeft een levensduur van tientallen jaren. De prijzen voor EPDM liggen tussen €60,- en €80,- per m².

  • Groendak: een groendak, ofwel een dak bedekt met planten, is een milieuvriendelijke keuze. Het biedt isolatie en draagt bij aan de biodiversiteit. De kosten variëren van €60,- tot €120,per m², afhankelijk van de complexiteit van het groendak. Een groendak is ook geschikt voor licht hellende daken, met een hellingsgraad tot maximaal 7 graden.

  • Dakplaten: dakplaten voor op een tuinhuis zijn populair. Dit komt doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn, maar ook verkrijgbaar naar ieder zijn wens. Er zijn dakplaten van verschillende materialen, kleuren en modellen op de markt. Gemiddeld kosten dakplaten tussen de €10,- en €70,- per m².

Wat kost dakbedekking tuinhuis?

De kosten van dakbedekking voor je tuinhuis kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de gekozen materiaalsoort en de grootte van het dak. Heb je een tuinhuis met een hellend dak? Dan moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €10,- tot €110,- per m².

Bij platte daken liggen de prijzen lager: gemiddeld tussen de €40,- en €120,- per m². Dakbedekking voor platte daken zijn over het algemeen goedkoper: daar staat tegenover dat deze wel eerder vervangen moeten worden door de grotere invloed van weersomstandigheden.

Ben je op zoek naar een dakdekker, of wil je besparen op de kosten van dakbedekking voor je tuinhuis? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Dakbedekking tuinhuis kosten 2024

Soort dakbedekking Gemiddelde kosten per m²* Gemiddelde levensduur
Schuin dak
Dakpannen €40,- tot €95,- 30 tot 35 jaar
Riet €85,- tot €100,- 30 tot 40 jaar
Leien €55,- tot €145,- 35 tot 100 jaar
Dakshingles €15,- tot €80,- Afhankelijk van materiaal
Plat dak
Bitumen €40,- tot €60,- 20 tot 30 jaar
EPDM €60,- tot €80,- 30 tot 50 jaar
Groendak €60,- tot €120,- 50 tot 70 jaar
Dakplaten €10,- tot €70,- Afhankelijk van materiaal

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen.

Welke dakbedekking is het meest geschikt voor een tuinhuis?

De keuze van de juiste dakbedekking hangt af van verschillende factoren, zoals de omgeving, het ontwerp van het tuinhuis, en jouw persoonlijke voorkeur. Als je in een landelijke omgeving woont en een authentieke uitstraling wilt, dan is een rieten dak een goede keuze. Als je een modern tuinhuis wilt bouwen, dan is een plat dak met EPDM of een groendak een goede optie.

Als je op zoek bent naar een duurzame en isolerende optie, dan zijn dakpannen, leien, en groendaken geschikte keuzes. Dakplaten en shingles zijn vooral geschikt voor kleine tuinhuizen en budgetvriendelijke opties.

Kortom, de keuze van de juiste dakbedekking voor jouw tuinhuis hangt af van verschillende factoren. Door de voor- en nadelen van elke optie te overwegen en rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeur en 0budget, kun je de beste keuze maken voor jouw tuinhuis.

Op zoek naar een dakdekker voor dakbedekking tuinhuis? Gratis offertes!

Ben je op zoek naar een dakdekker, bijvoorbeeld voor advies over soorten dakbedekking die geschikt zijn voor een tuinhuis? Of wil je dat de dakdekker de dakbedekking gaat plaatsen? Vraag dan via onze gratis offerteservice offertes aan.

Je ontvangt na je aanvraag maximaal 5 offertes van dakdekkers bij jou in de regio. Zo kies je eenvoudig de dakdekker die het beste bij jou past. Je aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Wanneer je via ons geen geschikte dakdekker vindt, zit je dus nergens aan vast.